13 oplevelser på Bornholm

Campingland.dk - Den 08/07-2015

På tur ·  Hvis turen går til solskindsøen Bornholm. Så finder du bl.a. Nordeuropas største borgruin, Hammershus, ellers kan du tage til rovfugleshow i Nyker og meget mere.

Nord Bornholm:
1. Danmarks 3. højeste vandfald, Pissebækken. Der hvert år besøges af mange for, at få synes af vandet der kommer buldrende ud over klippen. Og kommer du forbi i det tidlige forår er området fyldt med blå anemoner.

2. Tag et smut forbi Nordeuropas største borgruin, Hammershus. Går turen derop, er det heldigvis lige til, da der kun er en vej op til borgen, og det er der en grund til, da borgen er placeret højt på en stor klippe for at holde mulige indtrængere i skak i 1200-tallet.

3. Tag til den kunstigt anlagte lagune syd for Vang, badestedet er helt specielt og besøgt af rigtig mange om sommeren.

4. Besøg Ravnedalen, som er en sprækkedal, der indeholde en fantastisk natur i form af tør klippehede blandet med skov. Her kan man finde spor efter fortidens stenbrydning, i form af huggemærker, sprænghuller og borestriber.

Find campingplads i nærheden her.

Øst Bornholm:
1. besøg Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland, her vil du få en oplevelse af tropisk varme med kulørte fugle og sommerfugle.

2. Tag forbi bunkerne ved Dueodde, og oplev det kanonbatteri som tyskerne påbegyndte at bygge i 1940, her skulle der have stået 4. stk 17 meter lange kanoner, der skulle have haft en rækkevide på 42 km, med disse kanonerne ville tyskerne dermed kunne have lukket af for alt indsejling østfra. Dette blev dog aldrig færdigt, og støbningerne står der stadig som de blev forladt.

3. Besøg Christiansø, som er danmarks østligste punkt, iform af en lille gruppe øer og klippeskær, her finder du en helt unik natur og historiske fæstningsværker og bygninger fra fortiden.

Vest Bornholm:
1. Besøg ”hovedstaden” på Bornholm, Rønne, her er et væld af muligheder for kulinariske oplevelser, shopping, museums besøg(Bornholms museum, forsvars museet) mv. Det er i øvrigt også her at færgen fra Køge ligger til.

2. Besøg Galløkken Strand, som er en af de eneste strande på Bornholm hvor hunden ikke er påtvunget til at have snor på.

3. Tag til rovfugleshow i Nyker, og oplev de vilde fugle på tæt afstand sprede vingerne.

4. Syd for Rønne, danner galløkken et stort rekreativt areal med naturstier og strande, helt ned Arnager.


Ps. Tag ikke til Bornholm uden at have fået en Krøllebølle is og spist ”sol over gudhjem” ;)