Campingbranchens svar på Airbnb er her

Campingland.dk - Den 07/01-2016

På nettet ·  Camptravel.dk er campingbranchens svar på Airbnb. Det er et udlejningssite dels til dem, der har en campingvogn stående i garagen eller på en af landets campingpladser, som de ikke lige benytter.

Dels til dem, der har lyst til at prøve at holde campingferie, men synes det er for stor en investering at købe egen vogn eller camper.

- Ejeren af en campingvogn får udlejningsindtægter. Ligger vognen fast på en campingplads, får ejeren nedbragt sine liggeudgifter, og ejeren af campingpladsen får indtægten fra persongebyr, forklarer Torben Berner, der er en af grundlæggerne af Camptravel.dk.

Som lejer kan man leje en campingvogn, hægte den på sin bil og køre der hen i verden, man
gerne vil holde campingferie. Eller man har mulighed for at rejse til en campingplads og flytte ind i en campingvogn, som er indflytningsklar. På den måde kan man som lejer spare tid, penge og være mere miljøvenlig.

For campingvognsejerne er det en mulighed for at tjene penge på deres vogne, når de ikke selv bruger dem.

- Det er en meget simpel og logisk model, hvor udlejer og lejer finder hinanden gennem camptravel.dk. Det vil tiltale mange campingvognsejere, der kun vil leje ud, hvis det kan ske på en tryg og sikker måde, vurderer Poul Fejer Christiansen, der er direktør for Campingrådet.

Og slutteligt er det for campingpladsejerne en mulighed for at komme i kontakt med nye kundegrupper.

- Campingpladsejerne kan forøge deres kapacitet, hvis de kan leje en fastliggers vogn ud i en hel sommerferie, forklarer Torben Berner.

Stort potentiale

Camping er Danmarks næststørste overnatningserhverv. Så det er stort marked, som Camptravel.dk nu byder ind på med sin dele-økonomi-løsning. Desuden viser en stribe markedsundersøgelser, at mange danskere er interesseret i camping.

- Tendensen er, at folk ikke benytter deres fastliggende campingvogn hele året. Samtidig er der mange - især børnefamilier - der giver udtryk for, at de godt kunne tænke sig at prøve at campe. På campingpladser er det let for børnene at finde legekammerater, og der er masser af aktiviteter for børn, men det kan virke uoverskueligt at investere i egen campingvogn. Hos camptravel.dk kan de afprøve, om det er noget for dem, siger Lars Hansen, som er den anden grundlægger af hjemmesiden.

Både dansk og engelsk version

Sitet er på både dansk og engelsk, og der er mulighed for at leje campingvogne for brugere fra hele verden. Hjemmesiden går i luften den 15. januar 2016.

Folkene bag camptravel.dk

Selskabet er grundlagt af Torben Berner, der er ejer af Vesterlyng Camping, og Lars Hansen, der er forhenværende direktør for campingpladskæden TopCamp.