Flere børnefamilier tager på campingferie

Campingland.dk - Den 23/01-2017

Camping ·  Campingferie er igen vokset i popularitet blandt danske børnefamilier. Det er friheden, naturen, nærværet og børnevenligheden, som har lokket den yngre målgruppe tilbage på campingpladserne.

Da hr. og fru Danmark i 1950'erne fik bil, ville de ud og se Danmark. De spændte campingvognen bag bilen, smed ungerne på bagsædet og drog af sted. Det betød, at camping frem til 1970'erne oplevede en kæmpe popularitet. Det var en af de ferieformer, man havde råd til. Siden veg populariteten i takt med at andre ferieformer blev mulige - blandt andet charterturene.

Men nu er de danske børnefamilier igen begyndt at tilvælge campingferien. Det oplever både forhandlerne, som sælger flere vogne med børnevenlige køjesenge, og også pladserne rundt omkring i landet, som hilser børnefamilierne hjerteligt velkommen igen.

Troede aldrig vi skulle blive campister
En af de familier, som er nyslåede campister, er Mette og Niels Kristian Grønborg fra Løgstør med børnene Oskar på otte år og Frederik på 11 år.

- Vi troede seriøst aldrig, vi skulle blive campister. Men i 2014 blev vi lokket med af nogle venner, og vi var solgt med det samme. En måned efter købte vi vores egen vogn. Nu tager vi og ungerne af sted i hver eneste ferie og småferie i løbet af året, fortæller Mette Grønborg.

- Campingferie skaber en hel utrolig nærvær i familien. Der er en hel anden ro og plads til at nyde, lege og være, end vi har oplevet på andre ferier, fortsætter hun.

Forskningsprojektet "Fremtidens Campingplads", som er blevet til i et samarbejde mellem Videncenter for Kystturisme, Campingrådet, Visit Denmark og Aalborg Universitet, viser, at Familien Grønborg ikke er alene om at sætte pris på netop de elementer ved camping. Projektets rundspørge viser, at det netop er det afbræk, campingferien skaber til hverdagen, som gør ferieformen populær. Forskningsprojektets adspurgte beskriver campingferie som en enkel og ukompliceret ferie, hvor der er tid til både at være sammen og dyrke individuelle interesser og aktiviteter. Det er en ferieform, hvor man trygt kan tage armbåndsuret af og lade tiden gå sin egen gang, står der blandt andet i rapporten.

For store og små
Før Mette og Niels Kristian Grønborg blev en del af den voksende skare af børnefamilier, som kalder sig selv campister, var de ofte i sommerhus, når der var ferie.

- Det var også dejligt. Men der var ligesom et andet behov for at skabe underholdning for børnene. På campingpladsen kan ungerne gå på legepladsen eller hente en is ved købmanden sammen med de venner, de møder i nabovognene. Vi voksne nyder at læse i en bog eller spille et spil imens. Der er ikke behov for at fare ud og søge underholdning. Den er lige der på pladsen, siger Mette Grønborg.

Find din næste campingplads her.