Klar til affyring - rumraketter indtager Universe

Campingland.dk - Den 21/08-2014

På tur ·  Har du nogensinde siddet i en rumkapsel eller hørt en raketmotor brøle? Hvis svaret er nej, så slå et smut forbi Universe lørdag d. 30 august.

Alle ruminteresserede kan roligt sætte et kryds i kalenderen d. 30 august.
Her slår Universe dørene op til Globus Raket Dag, hvor man ikke alene kan bygge sin egen raket med hjælp fra Danmarks førende rumspecialister, man kan også se en rumkapsel indefra, røre ved en vaskeægte rumraket og møde Danmarks første astronaut direkte på videokonference fra Houston, USA!

”Verdensrummet er en uendelig kilde til fascination og undren. Vi har derfor hentet Danmarks skarpeste hoveder til Universe, så alle rumfans kan blive endnu klogere på rumfart og selv prøve kræfter med raketbygning” udtaler Pia Bech Mathiesen, Adm. direktør i Universe.

Houston, vi har et interview
På dagen kan alle gæster bl.a. møde Copenhagen Suborbitals, der arbejder på at sende et menneske ud i rummet, eller se når Danish Space Challenge fyrer op under en ægte raketmotor. Og helt eksklusivt kan Universe præsentere en videokonference med Andreas Mogensen, Danmarks første astronaut, direkte fra Houston, Texas:

–”Andreas skal ti dage ud i rummet i 2015, og på konferencen bliver der mulighed for at finde ud af, hvordan man bliver astronaut, hvordan det føles at være vægtløs, hvad astronauter spiser i rummet og meget mere. Det bliver en stor oplevelse og en øjenåbner”, fortæller Pia Bech Mathiesen.

Raketdesigner for en dag
De mange faste attraktioner i Universe er selvfølgelig åbne, og i dagens anledning bliver den populære raketworkshop piftet op med gode råd og vejledning fra Danish Space Challenge og Dansk Selskab for Raketforskning.

– Med hjælp fra professionelle raketdesignere kan alle tilmeldte gæster bygge og affyre deres helt egne vanddrevne raketter. Jeg er sikker på, at vi kommer til at slå vores længderekord i år, slutter Pia Bech Mathiesen med et smil.

Pris:
Gratis (når entréen til Universe er betalt), undtagen Raketworkshop, der koster kr. 20 per person. Købes i informationen eller online.

Foredrag ved Steen Eiler Jørgensen og Andreas Mogensen kræver billet. Billetterne er gratis uddeles ved indgangen på dagen fra kl. 10.00 efter først til mølle princippet.

Kom og oplev Sønderjyllands dejlige campingpladser, læs yderligere om pladserne her.