Mangel på nye campingvogne - se hvorfor

campingland.dk - Den 22/10-2014

Forhandlere ·  Normalt findes der masser af nye campingvogne på markedet, men gennem de sidste år har fabrikkerne i Europa ændret deres produktionsplanlægning. se her hvad det betyder for dig.

Det betyder, at fabrikkerne producerer de nye vogne i serier i bestemte mængder og i bestemte perioder, så hvis man finder sin drømmevogn lige før Påske, kan man risikere at netop den model er færdigproduceret på fabrikken, altså udsolgt, i denne sæson. Mange fabrikker producerer således kun bestilte vogne og ikke til lager.

Bestil din vogn nu i efteråret og få den i foråret Løsningen på den nye produktionsform er, at bestille sin vogn i efteråret, selv om den måske først skal leveres til Påske. Så kan fabrikkerne tage den med i produktionsplanlægningen, så du kan få den leveret i den periode du ønsker. Tidligere har mange campister haft for vane at købe deres nye campingvogn i løbet af foråret, men så kan man ikke være sikker på at man kan få den campingvogn man har drømt om. Ingen fabrikker ønsker at producere campingvogne til lager og håbe de bliver solgt. Det er kun rentabelt at producere de vogne som er blevet bestilt.

Besøg Åbent Hus 25. + 26. oktober
De danske campingforhandlere afholder Åbent Hus i weekenden den 25. + 26. oktober 2014, hvor der netop er mulighed for at kigge nærmere på de nye 2015 modeller. Her har du samtidigt mulighed for at få en snak med din lokale forhandler omkring produktionsplaner og leveringstidspunkter.

”Man kan sige, at fabrikkerne i Europa ændrede deres produktionsplaner da krisen ramte Danmark. Ingen fabrikker ønsker at producere vogne som ender på et lager og som hurtigt bliver gamle og skal sælges til særpriser”, fortæller formand for Camping Branchen Lisbeth Rasmussen. ”Forhandlerne er efter krisen blevet mere forsigtige med at købe et kæmpe udvalg hjem af vogne, men vælger at tage de mest spændende og salgsbare vogne hjem. Det betyder, at kunder der gerne vil have en speciel model kan have svært ved at finde den hos en forhandler, da den skal bestilles. Så et besøg hos den lokale forhandler så snart som muligt, kan give en oplysninger om modeller der kommer hjem, efterhånden som fabrikkerne producerer dem. Vi har heldigvis oplevet at flere og flere bestiller deres vogne i god tid, ligesom mange vogne er indrettet med ekstraudstyr som er blevet fabriksmonteret og det skal planlægges”, slutter Lisbeth Rasmussen, som understreger, at en løbende kontakt til den lokale forhandler er vigtig.