Mere og mere kendt for motorcyklerne

Campingland.dk - Den 03/05-2017

Campingpladser ·  I 2018 kan fam Christensen fejre 50 års jubilæum på campingpladsen i Nordjylland, og igennem alle disse år har Senior brugt en stor del af sin tid på at opbygge Danmarks, nok, største samling af klassiske motorcykler og så er motorcykel museet ovenikøbet gratis at besøge.

Det er ikke tilfældigt, at Danmarks Veteran Motorcykleklub i år har valgt at lægge deres legendariske Jyllandsløb med start og slut på Hedebo i Sæby. Campingpladsen er efterhånden godt kendt for sit motorcykle museum med mere end 100 motorcykler fra bla Italien, England og USA og med et stort udpluk af kendte mærker fx Ducatti, Laverda, Moto Gozzi, Harley Davidson og Norton.

Hvert år afholder pladsen derfor også i juli deres eget veteran motorcykle træf. Med 100vis af motorcykle entusiaster fra hele Norden og 1000vis af gæster fra nærområdet, der kigger forbi og nyder de gamle maskiner de timer, træffet varer. I år ligger træffet den 18. juli.

Danmarks Veteran Motorcykleklub
DVM, grundlagt i 1965, afvikler hvert år 5 faste løb bla Jyllandsløbet, som er et endagsløb. Op til løbet lørdag den 6. maj overnatter mange af de ca 100 deltagende med motorcykler helt tilbage fra 1914 på campingpladsen. Derfor bliver der rig mulighed for at besigtige de smukke maskiner især fredag og lørdag, hvor der også er et stumpemarked på pladsen.

Fælles for deltagerne af Jyllandsløbet er fascinationen for motorcyklerne og udfordringen med at holde dem kørende. Det er en fascination, der ofte går i arv. Fx deltager der i dette års Jyllandsløb en familie med fire generationer på tre motorcykler.

Løbet er ca 100 km langt, og ruten afvikles i det smukke Vendsyssel. Det er et orienteringsløb med tids- og rutekontroller, og gennemsnitshastigheden er ca 30 km i timen. Løbet starter kl. 9.30, og de første veteranmotorcykler forventes i mål på Hedebo Strand Camping kl ca 14.

Besøg det gratis museum
Campingpladsens eget motorcyklemuseum er selvfølgelig også åbent disse dage, og alle interesserede er efter aftale med lejrchef, Eric Christensen, velkommen til at sætte en lille salgsbod op til stumpemarkedet lørdag. Ellers er motorcyklemuseet - hvor der selvfølgelig er gratis entré - åbent i højsæsonen (uge 27-31 inkl) fra kl 19-21. Og efter aftale med Christensen Senior, som meget gerne fortæller om de smukke, gamle maskiner.

>Læs mere om campingpladsen med de mange motorcykler her