Pirateventyr på Mors

Campingland.dk - Den 09/04-2014

Campingpladser ·  I påsken åbner Jesperhus Feriepark på Mors for sæsonen. Årets store nyhed er en eventyrlig piratkro med dinnershow for hele familien.

Jesperhus Feriepark på Mors er klar til den nye sæson, som for alvor går igang, når glade gæster rykker ind i feriecenteret i påsken.

I forbindelse med åbningen præsenterer Jesperhus en storstilet satsning for hele familien. Den gamle junglecafé er over vinteren blevet omdannet til en helt ny Piratkro, der danner rammen om et ugentligt dinnershow for hele familien. I påsken spiller forestillingen endda to gange.

- Vi har valgt at satse stort på en komplet familie oplevelse, hvor eventyr og leg kommer i første række, siger Peter Overgaard fra Jesperhus, der har givet to unge teaterfolk ansvaret for opgaven.

Jonatan Gregersen, 23, og Kasper Vegeberg, 25, har været tilknyttet Jesperhus siden 2009, hvor de var med til at gøre Jungledyret Hugo til den showfigur, han er kendt for i Jesperhus i dag. Nu har de stået for at skabe det nye koncept

- Det er en helt unik opgave, fortæller Kasper Vegeberg, der er uddannet på European Film College og de seneste år har lavet film og radio i København.

Den nye forestilling har titlen “Jagten på Krakens Øje.” Showet blander oplevelsen af gratis piratmad og drikke, musiske indslag og konkurrencer med fortællingen om en forsvunden kæmpediamant, den mytologiske Gule Djævel og en ung klodsmajor, der skal foregive at være nådesløs kaptajn for at vinde guvernør Elizabeths hjerte.

Men Piratkroen er ikke kun lavet til selve dinnershowet. Den er tematiseret og fyldt med detaljer: Alle er klædt ud som pirater, ud af vinduerne ser man hav og jungle, sørøvermusik spiller i højtalerne, og man kan gå på opdagelse ved en kaptajnkahyt, et “uhyggeligt” skatkammer og meget mere, mens der også serveres piratmad i dagtimerne.

- Ikke mange er så heldige at få lov til at arbejde med så anderledes et projekt. Der er ikke noget lignende i Danmark, siger Jonatan Gregersen, som også lægger vægt på, at det er Jesperhus’ helt eget projekt.

Designet af kroen, byggeriet, manuskript, instruktion og skuespil er alt sammen leveret af lokale kræfter og folk, der i forvejen er tilknyttet Jesperhus.

Inspirationen til Piratkroen har Kasper Vegeberg og Jonatan Gregersen hentet på studierejser til både Frankrig og Florida i USA, hvor de har set på tematiseringer og familie-dinnershows i bl.a. Disneyland og Universal Orlando Resort.

Mens Jesperhus altså åbner op for overnattende feriegæster i påsken, så åbner stedets største enkelt-attraktion, den gamle blomsterpark med et væld af forlystelser, først fredag den 16. maj.

Læs mere om Jesperhus her.