Salget autocampere er steget markant

Campingland.dk - Den 03/05-2017

Forhandlere ·  En fremgang på hele 68 procent i antal solgte autocampere vidner om en ferieform, der bliver stadig mere populær.

Danskerne søger den frihed, der er forbundet med at dreje nøglen i autocamperen og køre ud i det blå med bil og feriebolig i ét. Seneste tal viser, at der er solgt 68 procent flere autocampere i år sammenlignet med sidste år, og ifølge Camping Branchen tyder den udvikling på at fortsætte.

– For få år siden var det stadig et fåtal, som investerede i en autocamper, men siden er der kommet stadig flere modeller til og i forskellige prisklasser, og det betyder, at der eksempelvis er folk, som i dag vælger at købe en mindre autocamper fremfor at investere i familiebil nummer to, siger Torben Jensen, bestyrelsesmedlem i Camping Branchen og repræsentant for autocamperne.

Fra rugbrød til luksus
Han har beskæftiget sig med autocampere i over 30 år, og i løbet af den tid er der sket en markant udvikling.

– I starten var autocampere jo sådan noget lidt hippieagtigt noget med primitive forhold i et folkevognsrugbrød. I dag kan du få autocampere med både parabol og solceller på taget og varmt vand i hanerne, siger Torben Jensen, der oplever, at flere vælger at udskifte sommerhuset eller båden med en autocamper.

– I kraft af den kvalitet, som autocamperne har opnået, er det muligt at forlænge ferien og eksempelvis køre rundt i Europa på alle tider af året. Du er ikke afhængig af eksterne faciliteter, fordi du har det hele i autocamperen. Du kan holde ind på en rasteplads, tage et bad, spise en middag og køre i operaen om aftenen, siger Torben Jensen.

Autocampere fås i mange prisklasser. De billigste koster 450.000 kr., de mest solgte 6-800.000 kr., mens de dyreste modeller løber op i 2 mio. kr.

> Find din næste campingplads her.