Tempo 100 er køreklar – men er din campingvognen det også?

Campingland.dk - Den 21/06-2016

Camping ·  Ikke nødvendigvis. Det kræver en tur til den lokale synshal, før man ved, om campingvognen er godkendt til de nye fartregler.

Den netop vedtagne beslutning om indførelsen af Tempo 100 på danske motor- og motortrafikveje har bragt smilene frem hos campingfolket.

Ændringen af færdselsloven betyder nemlig, at biler med påhængskøretøjer må øge hastigheden fra 80 km til 100 km/t, hvilket forbedrer mobiliteten for campisterne.

Det kræver først en tur ned til den lokale synshal.

- Mange tror fejlagtigt, at de pr. automatik er klar til Tempo 100, men det er slet ikke sikkert. Derfor skal man få styr på papirerne først, inden man begynder at øge farten, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen.

- Jeg kender flere eksempler på campister, der har følt sig overbeviste om, at deres campingvogn kan godkendes til Tempo 100, hvilket de fleste også kan, men problemet viser sig tit at være, at de kører rundt i en bil med for lille køreklar vægt, siger Jesper Behrensdorff og giver en lynintroduktion til de nye regler.

Betingelser for et syn
Skal din campingvogn Tempo 100-godkendes til Danmark, så skal du holde øje med disse ting.

Er din campingvogns totalvægt fx 1.500 kg., kræver det et køretøj med en køreklar vægt (egenvægten + drivmidler og fører) på 1.500 kg. Bilens vægt skal som minimum svare til campingvognens tilladte akseltryk.

Samtidig skal campingvognen have bremser, hydrauliske støddæmpere og ISO-tilkobling. Din bil eller campingvognen må maksimalt veje 3.500 kg.

Er campingvognen Tempo-100 godkendt, skal den synes hvert andet år.
• Dine dæk må højst være 6 år gamle og skal være godkendt til mindst 120 km/t
• Dækkenes load-indeks skal svare til det tilladte akseltryk
• Din campingvogn skal være egnet til 100 km/t og forsynet med hydrauliske støddæmpere og bremser
• Har du ikke en ISO-godkendt stabiliseringsanordning, skal du have ESP (Elektronisk Stabilisering) på
bilen

Det vides endnu ikke om Tempo-100 Danmark også vil gælde i Tyskland.

Har du allerede Tempo-100 godkendelse til Tyskland, kan du desværre ikke bruge den i Danmark. Dette skyldes at Tempo-100 Danmark forudsætter periodisk syn af køretøjet.

Den vigtigste forskel på Tempo-100 Tyskland er, at Tempo-100 Danmark forudsætter, at man periodesyner køretøjet hvert andet år for at beholde Tempo-100 godkendelsen. Husk at du altid skal have Tempo-100 godkendelsesattesten med i bilen, når du kører med et Tempo-100 Danmark godkendt køretøj.

Jesper Behrensdorff forudser, at indførelsen af Tempo 100 vil medføre travlhed i synshallerne, og han anbefaler, at campisterne udviser en smule tålmodighed.

Find din næste campingplads her.