Tempo-100 vækker begejstring i Camping Branchen

Campingland.dk - Den 12/04-2016

Camping ·  Den nye ændring af færdselsloven, der forhøjer hastighedsgrænsen for biler med påhængskøretøjer, har været længe ventet i camping-Danmark

Den netop vedtagne ændring af færdselsloven, der forhøjer hastighedsgrænsen for biler med campingvogne og andre påhængskøretøjer, herunder teltvogne fra 80 til 100 km/t på motorveje og på almindelige landeveje fra 70 til 80 km/t bliver mødt med stor tilfredshed i den danske campingbranche.

Her har man nemlig i flere år talt for, at danske politikere burde skæve til Tyskland, hvor der siden 1998 har kørt en forsøgsordning med Tempo-100 – det vil sige en hastighedsgrænse på 100 km/t for biler med campingvogne på de tyske motor- og motortrafikveje.

Erfaringerne syd for grænsen har været særdeles positive.

- I Tyskland har man faktisk oplevet, at antallet af ulykker er faldet, efter at hastighedsgrænsen er blevet sat op. Det hænger blandt andet sammen med, at kravene til vognenes samtidig standard er blevet skærpet, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen og peger blandt andet på stabilisator, støddæmper og dækkenes alder som områder, hvor der kommer nye krav.

Dansk syn til tyske veje
Faktisk er mange af de danske campingvogne allerede gearet til Tempo-100 kørsel i Tyskland. Danske campingejere har således i flere år har kunnet få foretaget syn i Danmark, som var godkendt til Tempo-100 i Tyskland.

- Det har på en måde virket lidt ejendommeligt, at danske campister har kunnet få deres campingvogn godkendt til Tempo-100 hos flere danske bilsyn, men det var først i det øjeblik, at de kørte ind på de tyske motor- og motortrafikveje, at de måtte sætte farten op.

Jesper Behrensdorff frygter ikke for sikkerheden i forbindelse med ændringen af den danske færdselslov.

Tværtimod, siger Jesper Behrensdorff og uddyber:" Det gode ved Tempo-100 er netop, at man øger kravene til campingvognenes standard, samtidig med at mobiliteten forbedres for campisterne."

Det er da heller ikke alle, der får lov til at trykke lidt ekstra på speederen, når Tempo-100 træder i kraft i Danmark den 1. juli 2016. Ordningen gælder kun biler, campingvogne samt andre påhængskøretøjer, herunder teltvogne med en samlet totalvægt på max 3.500 kg. Campingvogne og påhængskøretøjer, som er Tempo-100 godkendt skal fremadrettet periodesynes hvert 2. år, når de er mere end 4 år gamle i lighed med almindelige personbiler.

Fakta: Det var Transport- og Bygningsministeriet, som i oktober 2015 rejste forslag om ændring af færdselsloven og indførsel af Tempo-100 i Danmark. Loven blev vedtaget den 12. april 2016.

Find din næste campingplads her.