Vesterhavets første badebro indviet i Blåvand

Campingland.dk - Den 06/07-2015

På tur ·  Ved Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, er den første badebro nu en realitet.

Den 60 meter lange badebro med en 30 meter lang rampe på stranden er opført ved Hvidbjerg Strand tre kilometer syd for Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk.

Placeringen ved Hvidbjerg Strand er nøje valgt. Vesterhavet viser sig her fra sin mildeste side, begunstiget af en sydøstlig vinkel på kysten, og at stranden ligger i læ af Blåvandshuk og Horns Rev. Dette gør, at det måske er det eneste sted ved den jyske vesterhavskyst, at en sådan konstruktion kan stå imod havets kræfter.

Rampe og bro er etableret for at facilitere havbadning for borgere og turister, men også for at gøre Vesterhavet tilgængelig for ældre og handicappede.

Turistchef i Danmarks største kystturismekommune Colin Seymour glæder sig meget over den nye strandfacilitet:

”Vesterhavsstrandene i Varde Kommune er naturens bedste legeplads og tiltrækker årligt over 3,5 millioner overnatninger. Rampen og badebroen med den runde platform gør det nu muligt at tilbyde de mange turister og endagsbesøgende en ny oplevelsesdimension ved Vesterhavet.”
”Jeg håber, at rigtig mange badegæster vil få glæde af den smukke badebro. Den udgør en fantastisk ramme for et vesterhavsbad både under den kommende hedebølge, men i særdeleshed for dem der også tager en dukkert, når badevandstemperaturen er etcifret.”


Find campingpladser i nærheden af den nyanlagte badebro her.