Kom med på en af de arrangerede hvalsafarier i Lillebælt

Campingland.dk - Den 07/08-2014

På tur ·  PUKKELHVALER OBSERVERET I LILLEBÆLT: En pukkelhval og dens unge er i den seneste tid flere gange blevet observeret i de indre danske farvande.

Marsvinhvalsafari med hvalgaranti og mulighed for glimt af pukkelhval
I Middelfart kan man få hval garanti på de arrangerede hvalsafarier – dog kun dækkende den langt hyppigere gæst i Lillebælt, marsvinet. Men i disse dage er der mulighed for at få et sjældent kirsebær på toppen af sin hvalsafarioplevelse på Lillebælt, idet en pukkelhval-mor og dens unge er blevet observeret i vandende omkring Middelfart. Dermed er der skabt en gunstig mulighed for at opleve ikke mindre end to hvalarter i Lillebælt.

Lyt til verden under havoverfladen
De arrangerede hvalsafarier tager udgangspunkt i marsvinene og deres færden. Ved flere sejladser bliver der stillet lyttegrej op, for at det bliver muligt at høre marsvinenes klikkelyde under havoverfladen og skulle man komme i nærheden af en pukkelhval ville denne dimension kunne udvide det exceptionelle møde. Pukkelhvaler er kendt for at synge sange, men da det kun er hannerne, der synger og der her er tale om en mor og dens unge, skal man ikke sætte næsen op efter at få en hvalsang.

En naturoplevelse ud over det sædvanlige
Turistchef Anette Werenskiold fra VisitMiddelfart er begejstret over de sjældne feriegæster i Lillebælt og udtaler:
”Da vi udbyder adskillige hvalsafari ture, hvor der sejles ud fra Middelfart er dette en oplagt mulighed for, at beboere i området og turister på ferie kan få en naturoplevelse ud over det sædvanlige og at de kan komme helt tæt på hvalerne i deres naturlige element. Det er fantastisk at observere de smukke marsvin og det ville da kun toppe oplevelsen op, hvis man var heldig at få et glimt af de store hvaler. Hvis man ønsker at komme ud og sejle på Lillebælt med Mira3 eller Aventura, kan man nemt finde oplysninger om sejltider og booke sig ind på en hvalsafari på VisitMiddelfarts hjemmeside og vi er naturligvis også behjælpelige på turistkontoret på KulturØen”.

Kom og benyt dig af Fyns dejlige campingpladser, og læs om pladserne her.

Eller besøg Østjyllands campingpladser, læs om pladserne her.