Sydvestjyderne sætter strøm til turisterne!

Per Højgaard - Den 24/06-2010

Tips & tricks ·  Nu sætter sydvestjyderne strøm til deres turister! OK, måske ikke bogstaveligt talt, men strøm skal der til for at de nyopsatte elektroniske infostandere, som sydvestjyderne har fået opsat, skal kunne give campister og turister relevante oplysninger.

Turister i Sydvestjylland kan fremover få information 24 timer i døgnet. De besøgende kan nemlig hente oplysninger om attraktioner, oplevelser og overnatningssteder, nøjagtig når det passer dem. De skal blot gribe mobiltelefonen eller anvende én af 20 elektroniske infostandere, der er opsat på udvalgte turistknudepunkter.

Ind i den digitale tidsalder
De fire kommuner Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder tager nu et stort spring ind i den digitale tidsalder og giver områdets turister bedre muligheder for at holde sig opdateret på deres oplevelsesmuligheder. Med mobiltelefonen som informationsværktøj kan besøgende nu finde alt hvad turisthjertet begærer af information om ferieoplevelser - hele døgnet rundt.

Få info på mobilen 24/7
- Mobilen er et fantastisk planlægningsværktøj under ferien. Med den i hånden har man som turist nu fået helt nye muligheder for at finde frem til netop de oplevelser, man er mest interesseret i. I løbet af få sekunder kan man eksempelvis tjekke åbningstider og dermed undgå at køre forgæves, siger turist- og udviklingschef Bodil Glistrup fra Rømø-Tønder Turistforening.

Man kan tilmelde sig mobilservicen via turistbureauernes egne hjemmesider eller på www.sydvest.mobi. Det er muligt at søge information på tre sprog: dansk, engelsk og tysk. Samtidig kan man afgrænse, hvilke områder man er interesseret i at vide mere om.

Infostandere på turistknudepunkter
Udover oplysninger på mobilen tilbyder Rømø-Tønder Turistforening information 24 timer i døgnet via 20 såkaldte infostandere, der er opsat i Tønder Kommune. Via de specialudviklede standere kan man nu hente information om, hvad man kan se og opleve i hele kommunen. ²Med infostanderne binder vi kommunen sammen som en turistmæssig helhed. Det er min forhåbning, at turisterne vil bevæge sig mere på kryds og tværs af kommunen, når de f.eks. i Løgumkloster kan se, hvad der sker på Rømø ­ og omvendt,² siger turist- og udviklingschef Bodil Glistrup fra Rømø-Tønder Turistforening.

De 20 infostandere i Tønder Kommune er opsat både udendørs og indendørs, og de er tydeligt markerede med et grønt I-skilt for turistinformation. De elektroniske standere giver adgang til turistforeningens hjemmeside, hvor man kan søge et væld af oplysninger om attraktioner, begivenheder, bespisning og overnatning. Og kommunen har ikke tænkt sig, at stoppe udviklingen her: på sigt vil infostanderne blive udstyret med webkameraer, så turisterne kan sætte sig i visuel og personlig forbindelse til de lokale medarbejdere på turistbureauerne.

Læs mere og tilmeld dig via din mobiltelefon på sydvest.mobi